hutting Natuursteen

Over Hutting Grafmonumenten

Het leveren van natuursteen is geen kunst het geven van goed advies is dat wel.

Hutting Natuursteen onderscheid zich dan ook door het ontwerpen en maken van oplossingen op maat. Die bijzondere aanpak van Hutting is parallel aan het gebruikte materiaal. Zo persoonlijk als uw smaak.

Laat u inspireren door de vele soorten marmer, graniet en leisteen van Hutting Natuursteen.

Onze werkwijze

 • Persoonlijk contact
  In een persoonlijk gesprek nemen wij uw wensen op.
 • Beste materialen
  De beste materialen worden gebruikt voor het beste resultaat.
 • Snelle levering
  Alles gebeurt in eigen beheer hierdoor bent u verzekerd van een snelle levering.
 • Onderhoud en verzorging
  Ook het onderhoud en verzorging kunnen wij voor u regelen en verzorgen. 

Ambachtelijke kwaliteit

Natuursteen bewerken is een echt ambacht. Door onze jarenlange ervaring en vakkennis, opgebouwd in vier generaties, beheersen wij het vak als geen ander. Al het werk aan het natuursteen gebeurt in eigen beheer. Daardoor bent u altijd verzekerd van een kwalitatief goed product die nauw aansluit bij uw wensen en eisen.

HUTTING NATUURSTEEN VAN 1930 TOT NU

 

1e generatie: Harmannus Hutting 
Na jarenlang als steenhouwer aan de restauratie van het paleis op de Dam in Amsterdam te hebben gewerkt, viel door de economische crisis eind jaren 20 het werk daar stil. Om zijn gezin met acht kinderen te kunnen onderhouden, begon Harmannus in 1930 in een klein schuurtje in de binnenstad van Leeuwarden, met het vervaardigen van grafstenen en marmeren schoorsteenmantels. Dit geldt als de oprichting van Hutting Natuursteen. Na de zware oorlogstijd, waarin Harmannus en zijn zoon Kornelis door de Duitsers werden opgepakt, werden de werkzaamheden hervat. In 1948 stierf Harmannus op 49-jarige leeftijd.

2e generatie: Kornelis Hutting 
Door het vroege overlijden van zijn vader, werd zoon Kornelis noodgedwongen kostwinner. Het was zijn taak om het bedrijf voort te zetten. Dit ging hem goed af. Het bedrijf floreerde onder zijn leiding en er werd een nieuwe werkplaats gebouwd aan de Toutenburgstraat. Kornelis had twaalf man personeel in dienst. Er werden veel grafstenen, natuurstenen vloeren en open haarden gebouwd. Het bedrijf barstte uit zijn voegen en daarom werd er in 1978 een nieuw, groot bedrijfspand gebouwd met opslagterrein op de huidige locatie aan de Archimedesweg. Wegens gezondheidsklachten moest Kornelis zich terugtrekken uit het bedrijf.

3e generatie: Harry Hutting 
Al op zijn zestiende was Harry als enige van de vier zonen van Kornelis in de steenhouwerij gestapt. Na 3 jaren werken had hij alle facetten van het vak had leren kennen, maar hij wilde hij graag meer leren. Hij volgende een opleiding aan de steenhouwerschool in Wunsiedel in Duitsland en sloot deze na 2,5 jaar af, door de titel Meester Steenhouwer en Technieken te behalen. Na de militaire dienst kwam Harry in 1976 in de zaak en hij nam direct de leiding over. Zijn opgedane kennis kwam goed van pas en het bedrijf maakte een enorme groei door. Het maken van open haarden werd gestaakt en het bedrijf ging zich volledig richten op hun specialisme: het maken van grafmonumenten. Van lokale steenhouwerij groeide het bedrijf uit tot één van de meest toonaangevende producenten van grafmonumenten in Nederland, met het noorden als belangrijkste afzetgebied. Begin 2011 stopte Harry en hij vertrouwde het bedrijf toe aan zijn zoon Max.

4e generatie: Max Hutting 
Bij Max was het meteen duidelijk dat ook hij het steenhouwerbloed in zich heeft. Als kleine jongen beitelde hij al graag in stenen. Na de opleiding Bouwkunde aan de MTS in Leeuwarden, vertrok Max op 18-jarige leeftijd naar Italië voor een opleiding aan het beeldhouweratelier van Corsanini in Carrara. Ruim een jaar is Max hier in de leer geweest en hij bleek een talentvolle beeldenmaker. Vervolgens ging Max naar Duitsland om ervaring op te doen bij een ambachtelijke steenhouwerij / restauratiebedrijf in Nördlingen (Beieren). Gedurende dit jaar werkte hij onder andere aan middeleeuwse kathedralen. Net als zijn vader bezocht Max de befaamde steenhouwerschool in Wunsiedel en ook hij mag zich Meester Steenhouwer en Technieken noemen. In 2009 kwam Max in de zaak als bedrijfsleider om ervaring op te doen en dit beviel goed. Sinds begin 2011 heeft Max de leiding over de zaak van zijn vader overgenomen. Max hoopt uiteraard dat het bedrijf over zal gaan in handen van de 5e generatie.

WAARIN ONDERSCHEIDT HUTTING NATUURSTEEN ZICH?


Na het verdwijnen van de vestigingswet, zijn er veel handelaren in grafmonumenten op de markt verschenen, die geen kennis van zaken hebben. Ze verkopen in het buitenland vervaardigde monumenten van inferieure kwaliteit. In tegenstelling tot deze handelaren zijn wij nog één van de weinige echte steenhouwerijen in Nederland die het vakmanschap en de capaciteit hebben om zelf alle opdrachten te realiseren tot kwalitatief hoogwaardige producten. 

Alle werkzaamheden worden in eigen beheer uitgevoerd. Dat kan omdat we beschikken over een uitgebreid machinepark en gekwalificeerde vakmensen. Jaarlijks worden we aan een strenge keuring onderworpen waarbij onder andere de kwaliteit, het milieu, de presentatie en de garantie onder de loep worden genomen. We zijn er trots op als één van de weinige bedrijven in Nederland het keurmerk Natuursteen te mogen voeren. 

Wij onderscheiden ons door onze grote, gevarieerde collectie grafmonumenten, de zwerfkeien die staan opgesteld in de toonzalen en de monumententuinen. Wij beschikken over de grootste toonzalen en monumententuinen van geheel Nederland waar meer dan 500 monumenten staan opgesteld. Hier kunt u inspiratie opdoen en bekijken hoe de producten er in werkelijkheid uitzien. 

Goede service en garantie staan bij ons hoog in het vaandel. Doordat we de grafmonumenten in eigen beheer vervaardigen en we gebruik maken van alleen de beste materialen, zit er op al onze producten een garantie van 25 jaar. 

Voor ons is alleen het beste goed genoeg. Het is belangrijk, zowel voor u als voor ons, dat het eindresultaat perfect is. Nadat u uw bestelling voor een product bij ons heeft geplaatst, krijgt u altijd gratis een uitgetekende lay-out op schaal toegestuurd. Zo kunt u het ontwerp controleren op fouten en eventueel besluiten tot het wijzigen van de indeling of de inhoud van de tekst.